ESC 2009

här kommer en liten (nä?) recension av årets finalbidrag i ESC 2009, enjoy or hate:

Litauen – en tråkig inledning av finalen. Litauen borde placerats i mitten av startfältet.

Israel – peace, love and understanding, yea, I get it, enough already! vi behöver inte fler fredsbudskap i Eurovision! sure, peace is important, men det kommer aldrig att bli fred, så spela roll i detta fallet får ni kalla mig en pessimist.

Frankrike – den franska sångerskan ska tydligen vara känd över hela världen, o hon är säkert jätteskicklig inom sin genre, men musiken tilltalar mig inte. Frankrike borde ha kommit sist.

Sverige – Malena Ernman kicked ass o ägde alla. Vi var värda en bättre placering än plats 21. med mikrofon eller utan; Malenas röst äger alla andras både i ESC o i andra sammanhang. la voix numero uno es Malenas!

Kroatien – en massa "aaaaaaaaaaaah" i tre minuter. bra låttext. kassa kroatiska låtskrivare som inte ens kan skriva en låt på kroatiska?

Portugal – portugisisk folkmusik i tre minuter o jag förstår mer än 75% av låttexten.

Island – farsans favorit som var väl värd andraplatsen! Yohanna är en riktigt bra sångerska o jag tänker inte säga nåt mer än det. mer isländsk musik åt folket!

Grekland – Sakis Rouvas skakar sina höfter liiiite för mycket men låten är helt okej. ett plus för att körtjejerna&/dansarna var o är svenskor!

Armenien – tvillingar kan inte se mer lika ut.. jag varken lyssnade eller tittade på hela detta bidrag.

Ryssland - "MAMO!" MAMA vilken tråkig låt! o vilken tråkig sångerska(?) tror att Ryssland röstade fram detta bidrag för att de inte hade pengar kvar att välja ett bra bidrag då arenan o allt som hörde därtill kostade över 100 miljoner? jieses.

Azerbajdzjan – rapparen Arash som bor i Malmö pratar persiska o får då tävla för Azerbajdzjan. han sjunger inte ens bra o det gör inte tjejen han sjunger tillsammans me heller, fast hon sjunger bättre än honom. den var inte så bra som placeringen till slut visade. o "always on my mind" har vi hört förut?

Bosnien & Herzegovina – får lite Coldplay vibbar här. är faktiskt ett helt okej bidrag, men blir lite svårt att ge den högre än tre på en skala av fem då jag inte förstår bosniska.

Moldavien - "Hora Din Moldova". Jag får nästan fram ett "haha", men bara nästan. vilken tönt.

Malta – sångerskan Chiara börjar bli lite väl bekant inom ESC sammanhang. varför kan inte Idol-Kevin tävla för Malta istället? bara nån annan än Chiara! även om hennes röst är kickass.

Estland – Urban Symphony var riktigt bra. håller dock inte me Thomas Lundin om att estniska är världens sexigaste språk, men det är ett mystiskt språk.. den estniska sångerskan var också hur vacker som helst!

Danmark – orginellt? nä. en Ronan Keating wannabe&look-a-like står på scen o om ESC under deras framträdande hade varit Sikta Mot Sjärnorna hade han såå stått som segrare. jag diggar dock fortfarande Brincks vokala inslag i ledmotivet till Anna Pihl.

Tyskland – o här har vi tre minuters porrreklam. Dita Von Teese måste ha blivit erbjuden en massa stålar för att ställa upp i ett så påkostat evenemang som ESC. Miss Kiss Kiss Bang är en kass låttitel o jag diggar inte pornostars. tror ni DVT kommer se lika fräsch(?) ut vid 80 års ålder? 0 poäng.

Turkiet – för mycket Düm Tek Tek!!! är en bra refräng, men jag är trött på magdans a'la Turkiet, kom me nåt annat än Sertab bidrag nästa år!

Albanien – Kejsi Tola är en söt tjej som förmodligen diggar Iprenmannen eller så diggar han henne? oavsett så sätter sig refrängen på en gång men det är tråkigt att verserna inte är nå vidare..

Norge – gillade Fairytale o Alexander Rybak från början men nu när jag lyssnat till den ett x antal gånger tappar jag intresset.. han må vara kickass på fiol men sen är det inte så mycket mer än ett vitryss featuring norskt vitt leende.. men grattis Norge till segern!

Ukraina – tycker detta bidrag är riktigt smaklöst me hänsyn till att Svetlana Loboda är en skolad pianist från början.. jag säger inte att hon borde ha spelat ett tre minuter långt pianostycke men lite mer kläder o lite mindre sexnoises så skulle betyget höjas avsevärt.

Rumänien – the balkan girls like to party? jorå, o sen tre minuters tittande på löstuttar? toalettpaus..

Storbrittanien – en till synes uttråkad Andrew Lloyd Webber sittandes bakom pianot o en sångerska som inte ens kan sjunga? tycker musikaler är helt okej, men detta är bara fööör mycket.

Finland – Lose Control! en av mina favoriter! visst får jag lite E-Type vibbar, men det är betydelselöst när refrängen fastnar som en fluga i en flugsmällare! Är riktigt botten att vårt kära grannland kom SIST!

Spanien – La noche's para mi? sjung spanska förfan! o kan man vara säker på att sångerskan är spansk? hon ser skrämmande amerikansk ut..

tack för att ESC nu är ÖVER! är tveksam till om jag kommer titta nästa år..

 


Kommentarer
Postat av: TOTO

Riktigt bra recension av ESC,tycker jag, fast jag har ju lite andra tankar om låtarna, HAHA!, som att jag ALDRIG blir trött på Fairytale :DDDD

Men att Finland kom sist sög verkligen kuk! Låten var fan inte sååååå dålig :o, men tydligen så har inte Europér någon bra musiksmak :o

2009-05-23 @ 21:08:27
URL: http://teiijak.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0