Första advent!

Hey hey, glad första advent vetja! Jag hoppas ni har haft en mysig första advent! :) Min har varit rätt så okej.. Det känns inte riktigt som att det är första advent då det inte är nån snö ute, men jag har fått lite adventskänsla nu när jag sitter o betraktar min elektriska ljusstake, älskar den haha.

Gick upp efter klockan 10 imorse, det är länge för att vara mig som brukar gå upp vid 9 på helgerna men varför klaga? Var hemma under förmiddagen o åkte sen på födelsedagsfirande, det var trevligt men hade velat stanna kvar längre....

Imorn äre skola igen, vill inte!! Jag brukar inte vara den som klagar på skolan men jag vill verkligen ha lov nu!!! Dessutom har jag svenska imorn (><) o lååångt hål då jag inte får ha gympa, datakunskap o till sist engelska. Men jag ska plugga svenska på lunchen imorn, måste göra någon nytta..

Ha en fortsatt trevlig första advent hörrenini!




JagharbiljetterJagharbiljetterJagharbiljetter!!!

Rubriken sammanfattar egentligen det hela o jag är så hiiiiimla GLAAAAAD!!!!! :DDDDD
Biljettköpet gick inte helt smärtfritt till dock, det tutade upptaget i telefon hela tiden o Eventims hemsida var helt messed up, men, till slut kirrade jag tre ståplatsbiljetter till giget den 12 juni!!!! ♥♥♥♥
Jag var jätteskraj att biljetterna skulle ta slut på 20 minuter som förra året, men inte, de finns fortfarande kvar ännu, så här på sena eftermiddagen.. Men de lär ju bli slutsålda så småningom :)

Som om inte det ovanstående vore nog så kom nya numret av SRM hem idag också, så jag har en massa god läsning framför mig ikväll!

My Friday is fullfilled to the MAX!



Här har ni bildbevis om ni mot förmodan inte skulle tro mig ;)

Kan man ha FÖR mycket musik?

*Puuuuh*, jag är inte me på någon av bilderna från Öppet hus.. What a relief, jag skulle sett hemsk ut annars ;O

http://www.strangnas.se/Barn--utbildning/Gymnasieskolor/Thomasgymnasiet/Nyheter/Bilder-fran-Oppet-hus-den-21-november/

Klicka på länken ovanför om ni är intresserade av att se Thomasgymnasiets elever i toppform, lol.

Deerhunter haha

Herre jesuuuus vad jag har varit kreativ idag, eller vad säger ni om detta? ;p
Mina lektioner idag har varit:

- Spanska: Jobbade me grupparbetet om Iguazu vattenfallet (som btw är den vackraste platsen på jorden, vill dit!!!!), vi använde oss av Google translate, haha.

- Engelska (Efter två o en halv timmes hål eller nåt!): Kollade på film; Shawshank Redemption efter att halva lektionen gått åt till att få datorn att funka. Thomasgymnasiets datorer är helt fucked up.

- Kinesiska: Lärde mig det kinesiska alfabetet. Inte visste jag att bokstaven V uttalas likadant som danskans ord för väg. Besläktat? Bara i min fantasi :D

- Speech: Jag säger bara Guitar Hero champion, nice ass, Cornelia O'Brain o Jinglebell. "Lehéhé!!"

NU måste jag fixa mitt iTunesbibliotek som helt har hamnat i koma eller nåt, ibland hatar jag bara allt som börjar me ett litet i.........

Save me

Var hemma idag på grund av feber o är hemma idag också på grund av samma orsak. Jag trodde febern skulle gå ner under natten men nää då, vaknade flera gånger helt genomdränkt av svett.. Säg inte att jag fått svininfluensan, för då jävlarrr. Appropå den där influensan som alla snackar om så funderar jag faktiskt på om jag inte ska ta vaccinet ändå.. Nästan alla i min släkt har gjort det så, why not? Det lär ju skydda..

Har spenderat en timme till att skriva kinesiska tecken - motivationen finns där idag. I början var det jättekul o spännande men nu känns det inte lika kul längre.. Sen får jag damp om ett tecken inte ser exakt likadan ut som det förra.. I-landsproblem Bea ;p

Nu blire MySpace o Facebook o sen fortsätta me teckena!

Ha en fortsatt trevlig lilllördag dudes!

24 november 1991..

..Var och förblir en grå dag i rockhistorien. Det var denna dag då både Queens frontman, Freddie Mercury, o KISS dåvarande trummis Eric Carr tragiskt gick bort i AIDS respektive hjärtcancer.
Let's remember! Vi får aldrig glömma dessa fantastiska musiker som gjorde oförglömliga insatser i rockmusiken!

R.I.P.







Tolfte fucking juni!!!!!!!!!!!!!!!!! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

YEEEES!!!!

KISS kommer till Sverige den 12 juni för en spelning på Stockholms Stadion! O givetvis ska jag dit!!!! De ska spela den 13 juni i Malmö också men dit kan jag nog inte åka :/ Det får räcka me Stockholm, som kommer bli KIIIING!!!!! Biljetterna släpps den 27 november, alltså på fredag, o jag blir alltid så himla nervös inför biljettsläpp, men det gick ju bra att beställa förra gången de var här, så det borde gå bra nu me.. Om allt går enligt planerna kommer jag, mamma, pappa o brorsorna att gå tillsammans. Päronen är så himla nyfikna på scenshowen o allt så de ska nog få se på grejer ;)

Som om inte denna extremt goda nyhet vore nog har jag även tagit upp Facebook igen. Jag kände mig skyldig att återuppta "facebookandet" då syrran i princip tvingade mig, så hon fick som hon ville! Ni som läser denna bloggen har förmodligen redan addat mig, men ni som inte gjort det får gärna göra det också :)

NU ska jag lyssna sönder på Sonic Boom för hundratusende gången.

TJARÅ!!!!



See you again in June!!!!!!!!!!!

Utlovat inlägg #2

Här kommer då det andra o sista utlovade inlägget om This is it filmen!

Jag såg filmen den tredje november, så det är ett tag sen, men det sägs att jag har bra minne så det ska nog gå bra att skriva om den..

Först var jag rätt skeptisk till att gå se den då jag trodde att This is it skulle vara ännu en ny MJ - dokumentär. Men ack så fel jag hade!

En del utav det man får se är en rätt så märkbart utmärglad Michael som försöker göra sitt bästa på scen. Han sjunger o dansar fortfarande helt okej, men långt ifrån bra i forntida Michael Jackson mått mätt. Man får inte se så många närbilder på honom, utan mest en överblick av scenen me MJ i mitten. Men det är inte Michael eller dansarna jag imponeras utav, utan det är de begåvade musikerna som får min uppmärksamhet. Då Michaels musik alltid varit så taktfast så har ju trummisen ett rent skitjobb att göra, vilket i princip betyder att slå sönder sitt trumset. Trummisen i bandet var helt otrolig - efter fyra, fem låtar såg han inte ens trött ut! Sen tycker jag att den kvinnliga gitarristen i bandet, Orianthi Panagaris var helt fucking amazing! Såå grymt begåvad o cool! Det är inte ofta man får beskåda en så skicklig kvinnlig gitarrist! Mer kvinnliga gitarrister åt folket!
Scenbygget o showen var också helcoolt, om konserterna hade blivit av hade ingen av konsertbesökarna blivit besvikna, det kan jag lova er.. Fansen hade fått vad de önskat - alla hitsen, en scenshow utan dess like o sin idol live för första gången på mååånga år..

Jag tror inte jag kan sammanfatta filmen bättre än så här, så det ovanstående får duga. Om ni inte sett filmen - se den, för den är riktigt sevärd, både för MJ - fansen, men även för musiker o andra musikintresserade, som jag själv.




Pics!

Här kommer lite bilder från igår :)



Ebba o Johan är lika som bär. Både till utseendet o till deras beteenden. De skriker båda lika mycket o lika högt O.O



Ior<3 Fick tyvärr inget kort på Siri, hon bara sprang iväg så fort jag tog upp kameran..



Ebba Montana ;p



Döskallemoster.



Johan tyckte det var kul att sitta i mormors picknickkorg x)



"Tjaa tjaaa!" xDD


[Här kommer inlägget mellan de utlovade inläggen #1 och #2]

Det andra inlägget i "utlovade inlägg" - serien kommer senare under dagen, jag har inte hunnit skriva det på grund av att jag varit upptagen me annat! De 24 berömda timmarna som bildar ett dygn känns ibland för få....

Anyway! Igår var jag o förespråkade språkinriktningen på skolan när det var öppet hus. Jag var där alla fyra timmarna, så var lite trött efteråt, men det var faktiskt rätt kul! Man kunde känna rivaliteten mellan Global(:@@@@) o språk i luften, dock gick nästan alla nior till Global då de hade sin monter mittemot våran.... Fast jag försökte ragga upp de flesta nior, vilket jag i de flesta fall lyckades med :D Sen fick jag o de andra språkarna ha på oss röda SP-tröjor, kändes lite fånigt men vafan. Är det öppet hus så äre!

JEPP, sen åkte jag hem vid klockan 14 o åkte sen ut till syrran vid klockan 17 för att fira systersonen Ludvig som fyllde tio år igår! Liksom 10 år!! Vart tar all tid vägen?.. Det var iaf väldigt trevligt, bilder kommer i ett senare inlägg.

/Bye for now.

Utlovat inlägg #1

Yao, jag lovade ju bilder från Eskilstuna, så check 'em out! (Johanna - I hope you're satisfied :))



Alma ger mig "köttbullar är gott" - blicken.



Alma ger mig "sluta fota mig när jag äter" - blicken.





OKEJ, jag vet att jag köper mycket svarta o vita kläder men jag gillar det, o jag tycker jag passar i't.
Jag fattar allvarligt talat inte hur jag kunde klä mig i rosa för en sisådär fem år sen. Hur tänkte jag då? O_O

Utlovat inlägg #2 följer senare under dagen.

NU ska jag duscha o sen blire plugg!


It takes a fool to remain sane-

-and that fool is me.

Det slog mig imorse att jag lovat att skriva en massa saker i bloggen.. Jag glömde att skriva vad jag tyckte om "This is it" - filmen, så det måste jag göra. Sen har jag också lovat att lägga upp bilder på det jag köpte i Eskilstuna under lovet.. Why did I put those things off? Ehm, jag lovar faktiskt att fixa de sakerna i bloggen imorn, får då har jag A-dag vilket betyder att jag är ledig :DD Eller, jag måste skriva klart mina svenskauppgifter, men det är en annan sak..

Vad har hänt annars idag då, denna gråa o regniga tisdag? Well, jag skrev mitt första prov i matte B, som jag varit skitanervös över i säkert två veckor.. Men det gick förvånansvärt bra, jag skrev alla G uppgifter o några VG uppgifter.. Det brukar aldrig kännas som att det gått bra när jag skrivit matteprov innan, men denna gången kändes det dock så.. Jag hoppas verkligen jag får G, hoppashoppashoppas!!!

Aja, jag får väl lägga detta inlägg till updatekategorin, när jag inte bloggat på några dar..

Skriver mer imorn!
/Hasta la vista!

Håltimme ><

Sitter i biblan o dödar tid, har hål fram till 11.55 - torsdagar är inte roliga!! Sen efter hålet har jag tre relativt långa lektioner på raken, o slutar 16.00. Som sagt, torsdagar är inte roliga, iaf inte tidsmässigt..

Hade spanska som första lektion, vi fick fördjupa oss ännu mer i konjuktivens underbara värld o vi tränade även på att skilja mellan konjuktiv o indikativ (=presens), vilket inte alls är svårt, för mig dåra! O nästa lektion ska vi skriva ett grupparbete om Argentina, jag ska skriva om ett vattenfall o två viktiga argentinska politiker, lol. Det är inget jag ser fram emot direkt, men det måste ju göras....

BTW så har hela "Steven Tyler lämnar Aerosmith" - saken blivit ännu mer förvirrande, för den 10 november stod tydligen Tyler på scen me Aerosmith - gitarristen Joe Perry o hans soloband.. Under framträdandet ska Tyler ha sagt att han inte lämnat o inte tänker lämna Aerosmith.. No more skvallerartiklar, nu väntar jag på ett officiellt uttalande från bandet themselves..

Nä, nog för denna gång, tjarå!

För en halvtimme sen var jag rasande arg o för tio minuter sen vart jag SKITGLAD :DDDD

Alltså egentligen platsar mitt budskap i rubriken ovan, så har inte så mycket mer att säga xD
Eller, jag kan väl också säga att jag o mina två brorsor förmodligen kommer att gå o se ett jävligt bra band i februari nästa år, o fasen vad king det kommer bli!! Det måste verkligen bli av, det måstemåstemåste bli av! (Btw, det är inte KISS det handlar om ;p)

Men shiiit! Spanskaprov imorn! Måste plugga, hejdåååå


Tout le Monde en Parle

Gissa vad jag tänker köpa imorn? ;D




Eller, jag tänker inte köpa alla fyra, för det är samma innehåll i alla fyra, så det blir versionen me Paul på omslaget som skall inhandlas.
Tänk er: Både senaste numret av SRM o Red Hot Rock Magazine tillägnas the hottest band in the world! Nu blev november så mycket roligare :DD


"Havet är djupt." NÄHÄ?!

OMG jag har suttit o garvat för mig själv i säkert en timme nu, 70 procent av mina hjärnceller måste ha dött.. Shit alltså!! Jag garvade inte av nån speciell anledning, jag är nog bara riktigt, riktigt trött x')))

In case you've been wondering, så var datakunskapen roligare än vad jag trodde. Eller roligare är nog inte rätt ord, let's put it like this: Datakunskapen var inte så dödstråkig som jag trodde att den skulle vara. <- That's much better. Jag minns inte ens vad vi gjorde xD Nä, men vi skulle formatera egna mallar o sånt i Word, som vi hållt på me ända sen höststarten. Säg vilken 17-åring som inte kan använda Word?! Är så trött på skiten. Varför ingår ens Datakunskap i språkinriktningen? Det har liksom nada me språk att göra! 50 poäng bara försvinner rakt ner i underjorden på grund av denna högst ointressanta kurs!! Lägg till engelska C eller vad som helst....

Btw, "Havet är djupt" - det kan inte ha varit Einstein som sagt det..

Datakunskap -.-

Yep, det verkar som att The demon of screamin' har bestämt sig. Han lämnar ett av de bästa rockbanden genom tiderna o ska starta en solokarriär.
För det första; Steven Tyler ÄR Aerosmith. Utan hans röst skulle man lika gärna kunna lyssna på vilket mainstream band som helst - så viktig är han för bandet!! För det andra, gubben är 61 år, varför starta en solokarriär nu?!

Så, där sprack mina chanser av att få se dem live (...........) Eller iaf me Steven som sångare.
Men aja, life goes on.

Om en halvtimme blire datakunskap, skittråkigt -.-

HEJDÅ

http://celebgalz.com/steven-tyler-quits-aerosmith-steven-tyler-leaving-aerosmith/ <- En utav många sidor som uppmärksammar Tylers avsked från bandet.


VADIHELVEEEEEEEEEEEEEETE

Sångaren Steven Tyler har lämnat Aerosmith bekräftar gitarristen Joe Perry för Las Vegas Sun.

- Steven har slutat, såvitt jag vet. Jag vet inte mer än så, jag läste hans uttalande på nätet. Jag vet inte för hur länge, om det är definitivt eller inte. Han svarar inte när jag ringer. Det är något jag har lärt mig att leva med. Jag försöker se förbi det och välja mina strider. Ärligt talat, de senaste månaderna har jag bara velat lägga locket på. Jag har inte velat att han skulle ställa in fler spelningar. Vi ville verkligen genomföra de här sista fyra. Vi vågade knappt prata med honom av rädsla för att göra honom mer förbannad, av vilken anledning som helst.

De interna stridigheterna i bandet nådde sin kulmen när Tyler trillade ned från scenen under en spelning och bröt axeln, vilket ledde till att resten av turnén fick ställas in.

- Uppenbarligen har han inte satsat helhjärtat på det här på länge. Han har planerat det här en längre tid [...] Jag bryr mig fortfarande om honom som person, eller i alla fall den personen jag kände förr. Men saker ändrar sig.

Perry tänker försöka fortsätta med bandet, med eller utan Tyler, men kan inte ge några besked än om vad som kommer att hända.

- Det handlar inte bara om att ersätta Steve, vi är fyra grabbar till som är extremt tighta ihop och det vill jag inte bara kasta bort.


Liksom Va? Ursäkta? Vad händer? HALLÅ!!!! Whatta hell is going on?!

Russian Roulette

Nu när jag varit så duktig på att blogga i helgen tänker jag fortsätta me den positiva trenden. (rim?). Så, här följer iaf ett KISS baserat inlägg. (Hur många sådana blir det i veckan måntro?)

Allra längst ner till vänster i bloggen kan ni beskåda en så kallad KISS widget, där man kan ta del av deras just nu pågående Nordamerika turné. Turnédatum, bilder o så vidare finns me i den lilla widgeten or whattahell det nu kallas. Först var jag skeptisk till att lägga in den i bloggen, men jag gör det främst för min egen skull för att hålla koll, så ja, nu är den där den är x). Jag försökte att få in den nedanför mixpoden men utrymmet var för litet så skit-sak-samma.

Nu den senaste timmen har jag kollat igenom cirka en fjärdedel av mina KISS relaterade bilder, o jag kom upp i 554 antalet bilder!!!! O då har jag tre fjärdedelar kvar att kolla igenom! Jag måste verkligen skaffa mig en extern hårddisk.. Ge mig pengar någon? :D

Aja, sen känns skönt för det enda jag har i läxa/prov nästkommande vecka är kinesiskan som jag är klar me plus spanskaprov. Sen kommer jag få latin o tyskaläxa på onsdag men det är en annan sak.

Det var allt. Tjaråååå



Äsch jag lägger in da widget här också om ni nu skulle undgå att missa den..

New mixpod <-

Yes! Nu har jag fixat ett ny mixpod, tyckte att den gamla började bli något tjatig.. ;p Så nu äre bara för er att nöta på me ny musik! Eller, jag hoppas att det är ganska ny musik iaf, för jag har me en låt/artist, förutom me Ace, det blev två låtar me honom, för Sweets originalversion av "Fox On The Run" suger jämfört me Ace cover :D. Jag orkar inte skriva exakt alla låtar o artister som är featured i poden, det får ni kolla upp själva!

Trevlig lyssning ;D

Nightrain

Sedan jag skrev det tidigare inlägget har det varit GN'R för hela slanten! Eller snarare Appetite for Destruction för hela slanten! Det är verkligen ett av de bästa hårdrocksalbumen genom tiderna! Nightrain har etsat fast sig ordentligt innanför pannbenet.. Men jag klagar inte ;)

Jag har också skrivit klart fyra av de åtta kinesiska teckena som jag har i läxa.. Får så inibomben ont i nacken när jag är så koncentrerad på att skriva, men jag klagar inte..

O jag hoppas inte ni kommer klaga över bilderna som kommer här nedan. Axl, Slash o Duff kan beskådas nedan, Izzy o Steven får beskådas nån annan gång..













(Nej men vadå Gene Simmons a'la Revenge 1992 utan skägg?!..)











O jag har hämtat bilderna från Here Today... Gone To Hell! An unofficial Guns N' Roses site därav deras fula logo på bilderna.. Försök att bortse från dem..

Ordval.

Min "minst ett inlägg om dagen" strategi gick i stöpet igår. I'm sorry for that, men jag orkade verkligen inte blogga igår, för jag var trött som en gris när jag kom hem, bokstavligen. "Varför så trött?", tänker ni, jo, för jag garvade mig bokstavligen igenom hela eftermiddagen xD Jag tänker inte gå in på detaljer, men fan så roligt det var :D xD

Hittills har jag inte gjort så mycket denna molniga lördag, den största bedriften är att jag suttit framför Vetgirig i ett x antal minuter.. Men jag ska ta itu me min hemläxa i chinese, har typ åtta tecken att göra x) BTW så hade jag prov i chinese igår vilket gick jättebra faktiskt me tanke på att provet var en o en halv sida o att flera av svaren på frågorna stod i 'provet'..

Skriver mera sen, hajdoo



Bildval.

En la medianoche, el zorro va a llegará..Tengaís cuidado!

Okej, rubriken tog jag från huvet o det är säkert jättejättefel, så ha överseende me det, ni som eventuellt kan spanska bättre än mig.. (Min lärare är självskriven, lol).

Idag har det varit en bra dag! Inte konstigt, då jag har tyska, latin, matte o spanska på onsdagar :DD. Matten börjar faktiskt gå bra för mig nu, men det kommer säkert ändå gå åt fanders på provet, kommer aldrig få självförtroende när det gäller matten alltså.. Dessutom fruktar jag inte pq-formeln längre :D

Imorn har jag förövrigt sovmorron till 9.45 för Felice sa att vi fick plugga hemma till spanskaprovet, som vanligt haha. Tänker ta sovmorronen, jag tycker jag har tillräckligt bra koll på konjuktiv nu faktiskt. O det som är så skönt är att efter presens konjuktiv är det bara imperativ konjuktiv (?) kvar sen har jag lärt mig tillräckligt mycket grammatik för att kunna snacka helt okej spanska! WOHOOOOOOOOOO

Förövrigt2 så längtar jag faktiskt till 21 november, då jag tillsammans me Teijis ska värva medlemmar till språkinriktningen! Du som går i årskurs nio o funderar på att börja samhällsvetenskapsprogrammet, kom förbi till Thomasgymnasiet då vetja!

/Ciao!

Po ine i tualeta?

Vet ni vad?
När jag går ut gymnasiet kommer jag ha fördjupad kunskap i svenska (om det fortsätter som det gör nu i svenska B kommer jag lida av sömnighet resten av läsåret), riktigt bra kunskaper i engelska, medelmåttig kunskap i spanska o tyska, jag kommer kunna utväxla några enkla fraser och uttryck på kinesiska o jag kommer att totalt ha en mycket mer fördjupad kunskap om språk överhuvudtaget, då jag läst två latinkurser. Men trots allt detta är jag inte nöjd! Jag vill också lära mig teckenspråk o grekiska!
Nu tror väl ni att jag har överkonsumerat nåt magiskt piller, för hur mycket kan en människa vara intresserad av språk egentligen?!?!?! Svaret är; jävligt mycket. Jag får börja plugga på min grekiska resepärlor o se vart jag hamnar, HEHE.

När ska folk börja förstå att språk är nyckeln till alla yrken? Det är praktiskt taget en lag att kunna engelska i dagens samhälle!

Språk förlänger livet! Hahaha så jävla överambitiös jag är.


NI HAO!

Hallo!

Det känns som att min blogg kommit i skymundan den senaste månaden, FAN. Men det ska det bli ändring på! Ni får helt enkelt pusha mig att uppdatera! This is not a lonely man's job, not officially anyway.

Lovet är ju över men jag deppar inte ner för det! Skolan kallar ju, o det är ett heltidsjobb bara det att sköta om. Fick reda på idag när matteprovet är o dessutom att vi ska ha kinesiskaprov på torsdag! Vart är BROMSEN? Vi har liksom lärt oss triljoner tecken o kan knappt skillnaden på dem, hur ska vi kunna skriva ett prov? Måste snacka me min lärare om det.. Annars har tisdagen i skolsynpunkt varit ganska tråkig. Räknade matte o kollade film på svenskan, The Green Mile. Har sett den filmen mer än en gång, men den är fortfarande lika bra.
Ikväll ska jag förövrigt se This is it, Jacksonfilmen me mamma, hon är ett hysteriskt fan o vill se den, så jag hänkar på! Ni får höra sen vad jag tyckte om den!

Angående Eskilstuna får ni se vad jag köpte sen, o angående Sonic Boom o Anomaly så kan jag säga att de är de bästa comebackplattorna i år! Okej, KISS gjorde väl ingen comeback egentligen, trots att Sonic är deras första studioplatta på elva år!!!

Angående detta inlägg så slutar det här. Goodbye for now!



Här får ni några smakprov från skivorna! Konstigt att jag valde två Paul låtar från Sonic plattan, lol. Eller Never Enough är som man säger co-written me Tommy - onödig fakta för non KISS fans? Svar JA!

RSS 2.0