- Caught in the balance

It's a crime to live my life without you
Serve out my years in darkness
Inside these walls I'd die without you
And when I close my eyes,
I'm caught in the balance.

<3


Mitt knäckäventyr

You can't undo a mistake, but you can retry and make it successful the second time around. Typ! :D Det var exakt det jag gjorde, när jag igår ställde mig vid spisen för att för första gången på egen hand göra knäck!
Jag tittade upp ett recept i en julbok som vi har hemma o jag följde receptet till punkt o pricke, vilket resulterade i att, vad som skulle bli en knäcksmet, omvandlades till en kolgrill med en icke så tillfredsställande doft utav bränd vispgrädde! :D Såatte, jag gjorde om'et på egen hand vilket gick så mycket bättre. Istället för att koka smeten på rätt så het, jämn värme (enligt det idiotiska receptet) så kokade jag det på rätt så låg, jämn värme i ca en kvart, o fick en perfekt smet. Sen började det jobbigaste, att hälla i smet i formarna.. Men efter nån halvtimme o några "helveeeete vad det brändes!" så blev de klara :D



Rätt så stolt med tanke på att det var min första egengjorda knäck, o att den blev så seg o go' som jag ville ha den :D O lite ironiskt är det att om man misslyckas med nåt första gången så blir det nästintill alltid perfekt när man gör om det ;]

Beas sega o goda knäck (funkar även för nybörjare):

- 2 dl vispgrädde
- 2 dl socker
- 2 dl ljus sirap
- 1 msk margarin eller smör
- 1 dl finhackade valnötter
- 1 msk bakpulver
- Knäckformar

1. Koka upp grädde, socker o sirap.
2. Låt sedan knäcksmeten koka på relativt låg, jämn värme i ca 15 minuter. Rör om kontinuerligt så att det inte bränns vid.
3. När det kokat klart blanda i margarinet, valnötterna o bakpulvret. Bakpulvret gör att smeten blir lite mer porösare.
4. Låt smeten stå på plattan med låg värme så att den inte klibbar fast o häll i smeten i knäckformar.
5. Låt stelna.

Juldag/Annandag Jul o storm

Det är, nja, om man ska vara petig (vilket jag är för er skull) så är det Annandag Jul just nu, men för inte allt för längesen så var det Juldag som dessvärre inte var allt för julig! Visst åt vi julrester o spelade lite Alfapet, drack glögg o hade det allmänt mysigt hemma, men vad är dealen med att det ska blåsa storm ute?! Det är helt sjukt ju!! Det är knappt nån snö, plusgrader o det blåser utav bara satan! Nej ni, hoppas detta förbannade skitväder försvinner för gott under natten så att jag kan komma iväg till älskling nu de närmsta dagarna, o att många av de hemåtresande julfirarna faktiskt kommer hem under morgondagen.

Hoppas ni har en God Fortsättning på julen, det har minsann jag även om en viktig pusselbit i mitt liv saknas <3 Men bättre sent än aldrig heter det ju.

Så småningom ska ni få se bilder på alla julklapparna! Night!


God Jul!

Julafton idag då, lika mysigt som alltid! :)) Liksom alla andra jular vaknade jag tidigt o ville bara upp o äta frukost i lugn o ro o öppna klappar haha.. O så blev det! :) Även om jag nästan tycker det är som roligast att se andra öppna paket man själv köpt :] Om mindre än en timme bär det av till syster igen för att fira jul o äta gott. Mmmm sååå härligt!

Hoppas eran jul blir lika fin, God Jul på er alla!


Granen på plats!

Igår kväll var det dags att klä granen, men det tog en lååång stund innan vi ens kom till skott med att börja klä o pynta den. And why was that, you may ask? Joo, för att alla ljusen som vi skulle sätta upp hade snott ihop sig TOTALT, det var knutar överallt!! :D Vilket verkligen var en trevlig start när vi kom till skott med allt vid typ halv åtta också :D Men efter att ha fått träsmak i baksidan av att ha suttit på golvet o till slut fått upp alla helvetesknutar kom vi igång med pyntet, o ack så fint det blev! :DD Varje hem ska ha en fin o egendekorerad gran, det hör liksom bara till. O så här ser våran ut:



Det enda som fattas är alla klappar, men de lägger vi fram imorn!

Annars har jag haft en innehållsrik dag med en hel del fixande kors o tvärs. Under förmiddagen for jag o min käre far iväg till stan för att köpa klappar, sen hem där det blev spontanfika med bror, svägerska o brorssöner, o mot sena eftermiddagen följde jag med kära mor till Elgiganten för att hjälpa henne med att ordna min sista klapp. Vad det blev kommer ni snart att bli varse om ;]
O imorn blir det en sista kort tripp till stan innan vi går hem till kära syster för en liten smygstart på julen, för då ska kära Ludvig o Ebbsan få våra klappar innan de firar julafton på annat håll :) Det, you folks, kommer bli myspys!

Snart är det jul! ♥

Lisebergs julmarknad

När jag ändå har lite "catching up to do" så tänkte jag dela med mig av lite foton från när vi var på Lisebergs julmarknad i början av december. Det var första gången vi var där o definitivt inte den sista! Det var faktiskt riktigt vackert o julstämningen gick inte att ta miste på! Vi hade turen att åka dit på en söndag då de spelade in "Jullotta på Liseberg" som sänds på tv på torsdagar. Så vi stod o tittade lite på genrepet o sen en stund när de körde "live". Jill Johnson o Magnus Uggla var gäster i just det programmet, lite häftigt ;P Som en perfekt avslutning på kvällen åt vi ett underbart julbord i Lisebergs restaurant, vi kom dit hungriga o gick därifrån mättare än mättast - precis som planerat :D Vi blev så begeistrade att vi kommer att besöka julmarknaden nästa år igen, gör det Ni med! (O om Ni får chansen, checka in på Gothia Towers, som kan vara Göteborgs finaste hotell beläget precis mittemot Liseberg.. Underbart hotell!!)





Jag ståendes utanför entrén!



Mor o far ♥







Kära älsklingen ♥



Genrepet utav Jullotta



O som så mycket annat ser det mycket mindre ut i verkligheten



Syrran var också med, även om hon inte fysiskt finns med på bild ♥

Paul McCartney o sånt!

Oj oj oj! Jag har omedvetet förträngt bloggen nu mitt bland jobb, julstök, inhandlande av julklappar o så vidare.. Inte bra!! Speciellt inte när jag på kvällarna kan ligga o tänka på saker jag kan skriva om, o nästintill skriva ett färdigt inlägg i huvudet.. Nu är det skärpning Bea, yes!

Som sagt så knackar julen på dörren med jämna steg o nu är nästintill allt fixat här hemma faktiskt :D Jag har en julklapp kvar att fixa and then I'm done! Julpyntet är färdigt till 95% o till veckan blir det att ordna julmat till knytis som vi ska ha hemma hos syrran på julafton :) Det kommer bli dundermysigt det! O som ett brev på posten är det löningstid på fredag SAMT att snön har kommit, o för att stanna ser det ut som! Supermysigt o efterlängtat med mycket snö nu lagom till jul, sen får det stanna till nyår o sen kan det försvinna ;) Efter julhelgerna kan det bli sommar igen tycker jag :DDD

O vad har jag annars hunnit med? Jo, jag har haft den förmånen att ha varit sjuk, IGEN! :DD Från förra söndagen till i torsdags kan man säga, så nu är det bara så att jag inte ska vara sjuk på en tioårsperiod, period! (maha!) Nä, sjuklingstider får det vara slut med nu :D
O sen var man ju med mr. N o hans syster på självaste Paul McCartney förra helgen också! Visst hade jag rätt så typ skyhöga förväntningar på honom då han ju skrivit bland de bästa o mest kända låtarna som nånsin gjorts o var med o grundade ett av de mest inspirerande banden i modern tid, men trots allt det så överraskade han STORT! Jag visste inte att han hade så mycket energi o var så alert på scen o att han byter instrument varje kvart, eller att han står på scen i TVÅ O EN HALV TIMME o bara spelar o spelar!!! Hörni.. Rent utsagt var han så överjävla grym! Visst kände jag mig lite dum som inte alls kan alla låtar o inte är lika inbiten i Beatles som många andra var den kvällen o är, men vem fan brydde sig om det!? 22000 pers o utsålt o Sir Paul McCartney från Beatles står på scenen, det var tillräckligt det.



Det infann sig många fina ögonblick under konserten, som när han hyllade John o George med varsin låt osv, men jag rös verkligen till när han helt ensam på scenen stod o sjöng Blackbird. Då stod verkligen hela Globen still, mäktigt var ordet.


RSS 2.0