sunshiiiine

syrran me tre barn, sambo o hund åkte nyss hem, de kom hem till oss o fikade o lite sånt eftersom de är Mors Dag, det var trevligt :)
solen skiner me sin närvaro, o jag som diggar solsken ska inte klaga, men nu börjar det bli för mycket. finns knappt nån skugga nånstans, o inne vill man inte sitta direkt! jag tror inte det är varmare i Spanien än vad det är här just nu.. sauna är nog det rätta ordet.
jag känner att jag också borde plugga men jag har nada motivation atm så det lär nog inte bli av.. jag har dock skrivit klart min dikt till Augustpriset som egentligen skulle lämnats in i fredags men det tänkte ju inte jag på, hups.

además [spanska, ja] så har jag surfat runt lite på Onoffs hemsida o kollat in kameror, behöver verkligen en ny nu till sommaren! vill ha en som är liten o praktisk men som ändå har många funktioner, o de finns, inte så dyra heller.. men har som vanligt beslutsångest. bilder på kameror kommer i ett framtida inlägg.

JUST NU vill jag åka båt :D

om Rob Halford är the metal god så är Michael Poulsen fan-i-mig the danish metal god, är så såld på Volbeat just nu.

happy mother's day!

grattis alla morsor på mors dag! gratulera nyss min mor, hon blev förvånansvärt glad över sina presenter.. det är alltid kul ;D

vet inte riktigt vad jag ska göra idag, får se.. kanske får lite besök av diverse släktingar, but I wouldn't count on it.. jag kanske till o me tänker läsa lite i geografiboken idag! WOW. men nu: musik

 

Volbeat: A Moment Forever live från Summer Breeze 2007.

 

Volbeat: Pool of Booze live från DVDn Sold Out.

hups, olika storlek på klippen, hope you don't mind. enjoy äkta dansk metal!!





 

SRM #62 & SRS

jo, i torsdags fick man hem riktigt härlig läsning från SRM & SRS! [man blir beroende o glömmer bort vissa skolarbeten, hups]. i senaste numret av SRM kan man bland annat läsa en 12 sidor lång artikel om AC/DC o Bon Scott - eran, en turnékrönika om Poodles, en artikel om legosoldaten o en av mina favorittrummisar Eric Singer o en lite förvirrande artikel om Tommy Lee. i SRS finns som alltid den bästa merchen o jag får hets på att jag måste spara ihop pengar till en ny kamera o inte kan lägga ner pengar på SRS merch. lite sadface.

ett riktigt stort sadface för er som inte kommer läsa någon av dessa lektyrer - you don't know what you're missing ;(


ett år since THE PSYCHO CIRCUS!!!

yep, idag är det ett år sen jag var på Stadion o bevittnade KISS! känns fortfarande som igår, kan inte fatta att det redan gått ett år!! but that's a fact. egentligen fattar jag inte varför jag sitter här eftersom det är kanonväder ute, o har varit det hela dan! har solat nästan hela dan, hoppas man blivit lite brunare iaf =p
ikväll blire ingen BK Festival för min del för ägaren av BK förbjuder minderåriga att komma in trots att min brorsa ska spela där.. vad fan tror han jag ska göra? dricka sprit? alla som känner mig vet att jag aldrig skulle göra det, men visst.. 18 årsgränsen är säkert bara för att Kitty ska DJ:a där.. lol.

för er som läser min blogg o gillar KISS (typ en person?) så bifogar jag nedan lite relaterade länkar till det mest inflytelserika bandet all of times! NJUT säger jag bara.

When KISS Was Cool - Alex Cooley’s Electric Ballroom - July 18, 1974
When KISS Was Cool - Alex Cooley’s Electric Ballroom - June 22, 1974
When KISS Was Cool: Hotter Than Hell - Norman Seeff
When KISS Was Cool - The Creem Magazine Unmasking (1974)



lite nostalgi från den wünderbara kvällen! från vänster till höger: jag, en ful förväntansfull 15-åring, bror #1, bror #2, Gene Simmons @ the screens o wünderbara Eric Singer!!!

Papas Tapas!

yeap, idag var jag o Teijis på studiebesök i Eskilstuna, till Papas Tapas. studiebesöket är till våran samhällsredovisning då vi ska presentera vårt studiebesök som ska en viss anknytning till språk. Papas Tapas är ett sånt skönt ställe, en bättre mexikansk restaurang finns inte! vi käka nacho grande o namnet ljuger inte direkt, blev asmätt haha. gjorde inte så mycket mer i Eskilstuna, förutom att jag köpte mors dag present, mom will be thrilled, or not.
när vi kom tillbaks till Stränkan gick vi till skolan o jag hade 40 minuters matte, kunde struntat i det ;p

just nu stör jag mig på orkanvädret ute o jag vill ha SOMMARLOV!!! men är inte så långt kvar nu, *HALLELUJAH*. hmm, intressant inlägg. hejdå!

25 maj 2009 - another day in the fantastic capital of roundabouts

wiho! dags för ännu ett blogginlägg. mitt humör just nu är: close to Balanzedamp. imorn ska jag redovisa mitt arbete om Mikael Wiehe o sjunga hans låt (rättare sagt visa) Andraklasspassagerarens sista sång. har texten, men kan inte melodin! har försökt att gå in på YouTube men skiten laggar hela tiden, så nu försöker jag ladda ner visan.. haha vilken soppa. vi får se hur det går imorn..

efter skolan stack jag ner på stan o fixade kod till bankkortet, gjorde mitt första uttag (nu känner jag mig vuxen lol), gick till Ramboden för att få mina KISS planscher inramade. snacka om att kvinnan på Ramboden fick en krajs kardiack när hon såg vad det var hon skulle rama in.. hennes reaktion var ungefär: "KISS?! VA? KISS?! du som är en helylletjej, lyssnar du på rock?" HAHA, helylletjej liksom? skulle inte tro det va? anyhow så kommer de svarta ramarna bli perfekt till planscherna! sen bar det av till Ugglans o käka mjukglass, smarrigt! mötte farbror Dag där, känd tonsättare i Strängnäs om ni nu inte visste det.. inte för att jag snackar me han, men ändå.

helt okej dag idag me andra ord. o superduperfint väder har det vart också! nu ska Stanleyglädjen fara vidare nånannanstans, see yah people!

muahaha

PS. på lördag ska Hillbillys from hell spela på BK Festivalen, ska dit, kommer bli så fucking bäst!! DS.


ESC 2009

här kommer en liten (nä?) recension av årets finalbidrag i ESC 2009, enjoy or hate:

Litauen – en tråkig inledning av finalen. Litauen borde placerats i mitten av startfältet.

Israel – peace, love and understanding, yea, I get it, enough already! vi behöver inte fler fredsbudskap i Eurovision! sure, peace is important, men det kommer aldrig att bli fred, så spela roll i detta fallet får ni kalla mig en pessimist.

Frankrike – den franska sångerskan ska tydligen vara känd över hela världen, o hon är säkert jätteskicklig inom sin genre, men musiken tilltalar mig inte. Frankrike borde ha kommit sist.

Sverige – Malena Ernman kicked ass o ägde alla. Vi var värda en bättre placering än plats 21. med mikrofon eller utan; Malenas röst äger alla andras både i ESC o i andra sammanhang. la voix numero uno es Malenas!

Kroatien – en massa "aaaaaaaaaaaah" i tre minuter. bra låttext. kassa kroatiska låtskrivare som inte ens kan skriva en låt på kroatiska?

Portugal – portugisisk folkmusik i tre minuter o jag förstår mer än 75% av låttexten.

Island – farsans favorit som var väl värd andraplatsen! Yohanna är en riktigt bra sångerska o jag tänker inte säga nåt mer än det. mer isländsk musik åt folket!

Grekland – Sakis Rouvas skakar sina höfter liiiite för mycket men låten är helt okej. ett plus för att körtjejerna&/dansarna var o är svenskor!

Armenien – tvillingar kan inte se mer lika ut.. jag varken lyssnade eller tittade på hela detta bidrag.

Ryssland - "MAMO!" MAMA vilken tråkig låt! o vilken tråkig sångerska(?) tror att Ryssland röstade fram detta bidrag för att de inte hade pengar kvar att välja ett bra bidrag då arenan o allt som hörde därtill kostade över 100 miljoner? jieses.

Azerbajdzjan – rapparen Arash som bor i Malmö pratar persiska o får då tävla för Azerbajdzjan. han sjunger inte ens bra o det gör inte tjejen han sjunger tillsammans me heller, fast hon sjunger bättre än honom. den var inte så bra som placeringen till slut visade. o "always on my mind" har vi hört förut?

Bosnien & Herzegovina – får lite Coldplay vibbar här. är faktiskt ett helt okej bidrag, men blir lite svårt att ge den högre än tre på en skala av fem då jag inte förstår bosniska.

Moldavien - "Hora Din Moldova". Jag får nästan fram ett "haha", men bara nästan. vilken tönt.

Malta – sångerskan Chiara börjar bli lite väl bekant inom ESC sammanhang. varför kan inte Idol-Kevin tävla för Malta istället? bara nån annan än Chiara! även om hennes röst är kickass.

Estland – Urban Symphony var riktigt bra. håller dock inte me Thomas Lundin om att estniska är världens sexigaste språk, men det är ett mystiskt språk.. den estniska sångerskan var också hur vacker som helst!

Danmark – orginellt? nä. en Ronan Keating wannabe&look-a-like står på scen o om ESC under deras framträdande hade varit Sikta Mot Sjärnorna hade han såå stått som segrare. jag diggar dock fortfarande Brincks vokala inslag i ledmotivet till Anna Pihl.

Tyskland – o här har vi tre minuters porrreklam. Dita Von Teese måste ha blivit erbjuden en massa stålar för att ställa upp i ett så påkostat evenemang som ESC. Miss Kiss Kiss Bang är en kass låttitel o jag diggar inte pornostars. tror ni DVT kommer se lika fräsch(?) ut vid 80 års ålder? 0 poäng.

Turkiet – för mycket Düm Tek Tek!!! är en bra refräng, men jag är trött på magdans a'la Turkiet, kom me nåt annat än Sertab bidrag nästa år!

Albanien – Kejsi Tola är en söt tjej som förmodligen diggar Iprenmannen eller så diggar han henne? oavsett så sätter sig refrängen på en gång men det är tråkigt att verserna inte är nå vidare..

Norge – gillade Fairytale o Alexander Rybak från början men nu när jag lyssnat till den ett x antal gånger tappar jag intresset.. han må vara kickass på fiol men sen är det inte så mycket mer än ett vitryss featuring norskt vitt leende.. men grattis Norge till segern!

Ukraina – tycker detta bidrag är riktigt smaklöst me hänsyn till att Svetlana Loboda är en skolad pianist från början.. jag säger inte att hon borde ha spelat ett tre minuter långt pianostycke men lite mer kläder o lite mindre sexnoises så skulle betyget höjas avsevärt.

Rumänien – the balkan girls like to party? jorå, o sen tre minuters tittande på löstuttar? toalettpaus..

Storbrittanien – en till synes uttråkad Andrew Lloyd Webber sittandes bakom pianot o en sångerska som inte ens kan sjunga? tycker musikaler är helt okej, men detta är bara fööör mycket.

Finland – Lose Control! en av mina favoriter! visst får jag lite E-Type vibbar, men det är betydelselöst när refrängen fastnar som en fluga i en flugsmällare! Är riktigt botten att vårt kära grannland kom SIST!

Spanien – La noche's para mi? sjung spanska förfan! o kan man vara säker på att sångerskan är spansk? hon ser skrämmande amerikansk ut..

tack för att ESC nu är ÖVER! är tveksam till om jag kommer titta nästa år..

 


I'm growing up!

japp! idag fick jag mitt allra första bankomatkort! yeey! haha, call me silly, men jag känner mig mer vuxen på nå sätt att ha ett eget bankkort, ha kontroll över sin egna ekonomi.. visserligen är det bara ett ungdomskort, men vem bryr sig? :D de korten jag använt förr är busskortet o bibliotekskortet, så big change! o på måndag får jag 700 spänn insatt, äntligen får man lite cash!

för övrigt är den här dagen rätt så sämst, för vädret är sämst o det är tråkigt att sitta inne.. men det är ju perfekt pluggväder.. yey..

nä, nu ska jag publicera en recension av årets finalbidrag i ESC, bara för att.

håll utkik!

and I will prove that I'm not wrong when all is said and done

gonatt säger jag nu, ska gå o lägga mig, bara skit på TV. iPoden ska nu få göra sitt. efter att ha vandrat runt på en massa bloggar konstaterar jag att alla människor är unika, både på bra o mindre bra sätt.. men, sängen o iPoden väntar på mig, blir till att lyssna på detta wünderbara band! längtar tills nya plattan o Europadatum!! wow, imorn måste jag fixa klart förberedelserna till statsvandringen.. orkar inte. tur att tomorrow is tomorrow o att tonight is tonight.

detta skulle kunna tolkas som reklam.. varför blir bilderna så stora? gaH

necessary is unnecessary?

det blev inget Eskilstuna på grund av att SJ är sämst, o för att jag har dåligt tålamod. men det får bli nån annan gång.. alltså lol vad det blev cp. men jag har gjort annat idag! löst en hel hög me korsord, snackat me mamma om KISS o skit, för hon ska tydligen följa me på deras future Sverigespelningar, alltså LOL! jag, brorsorna, farsan o morsan ska dit.. fett pinsamt.. kan inte tänka mig henne digga till Love Gun, alltså ew! men visst. första generationens men ändå sena generationens KISS fan har vi där ;p sen har jag också vart ute o promenerat, o gjort en deal me mig själv att gå ut o gå&/springa varje dag under sommarlovet, då jag troligtvis inte kommer få nåt sommarjobb i år.. men vi får se hur det blir me det, haha. o en grej till! igår kväll blev jag medlem i KISS Army Sweden - det var på tiden! onödig fakta? ja. men nu måste jag sluta skriva för skrivkrampen kommer smygande.. kakka, hejdå.

hard to eat with this fork.




Bloglovin!

Följ min blogg med bloglovin

kör på Bloglovin ni me! mycket enklare :D tack Thessan för tipset!

catz n' ratz haha vilken rubrik

så, nu är blogghumöret tillbaks =)

det har hänt mycket den senaste veckan, har sprungit coopertest för första gången på ett år, skrivit nationella i matte, spelat en MASSA kort, garvat ihjäl mig som vanligt :DDD o redovisat om EU.. EU är förresten dubbelt så komplicerat som regering o riksdag är, vilket gör att det är 100 gånger så tråkigare att läsa om det.. men det är en annan sak.. o just det! vinnaren av ESC, Alexander Rybak.. Fairytale gör mig galen! efter cirka 109349045 lyssningar så får man nästintill en dampattack av fiolen.. appropå dampattack så berätta jag om dampattacken jag fick på Balanze förra sommarn, o en viss person fick en garvattack.. från en attack till en annan, lol.

nu är iaf skolveckan över, vilket betyder lov resten av veckan! TJOHOO! men så mycket bättre än ledighet blire inte, imorn ska jag till Eskilstuna tror jag(?) på studiebesök till Papas Tapas, haha.. mexican food!!! fast det är röd dag imorn, de kanske inte har öppet, haha.. aja, sen måste jag plugga; skriva svenska, räkna matte o lite historia kanske.. o nu måste jag läsa denna persons blogg, uppdatera mig i musikvärlden!! Poodles o Billy Talent har släppt nya plattor, o KISS o Gotthard släpper nya album i september, Maiden jobbar på en ny.. wackojacko vad det händer saker!

bara för att katter också kan sjunga :D men wackojacko vad stor bilden blev O.O



the blogging will have to wait for a couple of days..

- jag är trött o jag är inte på nå blogghumör. återkommer därför till helgen nån gång.. men tills dess kan jag rekka er att kolla in TOTOs platta Mindfields från 1999, schysst musik ja. -

PS. YEY! Malena gick vidare från semin i ESC igår, YEY! o dessutom så äger Finland o Islands bidrag alla Absolute Music & Kids skivorna. DS.

I love swenglish! sorry, ENGLISH

muntliga nationella i engelska var en riktig höjdare! hade skitkul me Teijis o Mona xD o jag är nöjd me betyget :)

när jag kom hem tittade jag på det sista avsnittet av Vänner.. är det corny att sitta o gråta till the last episode? varenda gång fäller jag några tårar.. please don't call me corny =)

just nu är det värsta kaoset på msn sen min dator stängdes av helt tvärt o ja, det är ett äkta virrvarr så jag fattar nada. men det kan ju vara kul. snart är det repris på Grey's Anatomy (som det alltid är 17.35 på vardagarna), måste kolla!! haha, jag o repriser.. appropå Grey's så är det enligt mig den bästa serien som någonsin gjorts! alltid spännande, känslofyllt o sjuk(k)husligt.. avsnittet från igår var helt MAAH, I'm stuck.

jag tänkte publicera en bild men min dator är så seg.. communication breakdown. hejdå



i väntande tider.. i biblioteket.. i skolan.. nu får får det räcka me punkter..

nu sitter jag i biblan i skolan o sitter av tiden tills jag ska ha muntligt nationellt prov i engelska vid 12.50.. om det inte vore för att jag skrivit läs o hörförståelse i nationella; engelska så skulle jag vart ledig idag, känns lite bittersweet faktiskt.. men proven gick bra o jag känner mig nöjd, men jag har lärt mig att inte lita på sin magkänsla..

äh, nu ska jag fortsätta vänta :D hejdå

gissa vad detta påminner mig om.. ;D

"när varm luft stiger" - grab your ass

hallå mina trogna bloggläsare!!! (förstod ni ironin?) nu är det dags för ännu ett inlägg. för det första så läste jag på expressen.se att Ola Salo tydligen slutat dricka alkohol o blivit nykterist, kul för honom! även om jag inte är ett die hard Arkfan längre, men det är en annan sak. i skolan idag hade jag värsta klumpen i magen första lektionen för då skulle Petronella prata me alla om sin studiesituation i historia o svenska. jag hade tydligen ingen anledning att vara nervös, för allt ser bra ut på betygsfronten i de ämnena, o epokprovet hade tydligen gått skitbra, så jag är satisfied. dessutom bör tilläggas att jag börjat älska spanska igen o nu ska jag äntligen komma ihåg att ta me mitt spanskalexikon till spanskalektionerna. dessutom bör en sak till tilläggas o det är att jag borde läsa geografi nu men orka fucking Böretwork.

PS. en liten notis från senaste SRM menar att KISS ska släppa ett livealbum i maj, wtf :DD? är säkert från KISS Alive 35 Tour, o då måste jag ha den!! DS.

Salo: "Jag hade ett stort behov att revoltera" - Nöje - Expressen.se <- för er som känner ett stort behov att läsa om Salos tidigare behov att revoltera.

Sverige vann över Frankrike i hockey me 6-3! shit vad jag känner mig patriotisk..

jag är nog den tröttaste människan på jorden just nu, vilket jag inte har nån anledning till precis. jag har vart ledig för länge bara, som om man ens kan vara ledig för länge..
idag drog skolan igång igen, som jag ogillar more than ever just nu. men nu är det typ 40 dagar inklusive helger kvar till avslutningen - sen är ettan över, WIIHOO!!! sen blire språk för hela slanten i tvåan o trean sen!!! :DDD vet inte hur många gånger jag nämnt det me språk, ni får ursäkta haha. det enda nämnvärda i skolväg som hänt idag är att vi hade orientering på gympan, jag o TOTO samarbetade o hittade fem av tio kontroller, vi vart helt nöjda me det. dessutom fick jag nya numret av SRM hem idag så jag är jävligt glad :D läste i den att Gotthard ska släppa ett nytt album i september; det är jävligt nice!!

glöm inte att kolla på inför ESC klockan 20 i SVT1, Thomas Lundin är fin, lol.

världens bästa tidning!!!

my favourite singers!

varsågod, här kommer ett lite annorlunda blogginlägg; en lista på mina favoritsångare just nu. jag hoppas att detta inlägget skall uppskattas! (jag har suttit o sammanställt detta i en o en halv timme så fanken annars..) i framtiden kommer liknande listor att publiceras, på mina favorit gitarrister/trummisar/basister, så håll fortsatt utkik! o snälla: kommentera o säg vad ni tycker om detta misslyckade försök till en slags recension..

 Steve Lee: Steve Lee är det schweiziska rockbandet Gotthards alfahanne. Steve kan sjunga allt från hjärtsmäktande ballader till det tungaste av melodiös hårdrock. Steve har själv sagt att hans främsta förebild när det gäller sång är Whitesnakes David Coverdale. jag säger att det borde vara tvärtom! tips på låtar: Love For Money, Firedance & What Can I Do. alla låtar är Gotthard låtar.

Paul Stanley: ja, detta kom väl inte som en överraskning; Paul Stanley, den evige sångaren o kompgitarristen i rockbandet KISS. jag vet inte om det är hans Queensdialekt som gör det, men hans röst är speciell, igenkännelig o en av de bästa rockrösterna som finns! även om den blivit sämre på äldre dar (på Stadiongiget som jag bevittnade förra året var rösten rätt sämst faktiskt på grund av luftrörskatarr). men Paul levererar alltid, no matter what! tips på låtar: Anything For My Baby, Love Gun & Heart Of Chrome. alla låtar är KISS  låtar. något ytterliggare som bör tilläggas är att Paul spelat huvudrollen i Phantom Of The Opera...

Freddie Mercury: egentligen behöver jag bara säga: KOLLA PÅ BILDEN!! för att ni ska fatta. men jag kan väl utveckla det något ytterliggare. Freddie Mercury var Queens alfahanne som dessvärre tragiskt gick bort i följderna av AIDS 1991. utan Freddie hade inte Queen varit just Queen. Freddie kunde sjunga allt: opera, den poppigaste av pop, tung hårdrock, smäktande ballader, you name it! för att ni ska få 'a little bit of everything' så tipsar jag om dessa stilar i följande Queenlåtar: Bohemian Rhapsody, Killer Queen, Hammer To Fall & Too Much Love Will Kill You.

Steven Tyler: Steven Tyler är sångare i Aerosmith o han är nog (ursäkta) den fulaste av alla rocksångare, men ack så bra han är! han har en säregen röst som både är helt underbar o riktigt jobbig på en o samma gång. men de två elementen gör att man totalt fastnar för hans sätt att uttrycka låttexter! ta till exempel den kändaste av alla Aerosmithlåtar: I Don't Wanna Miss A Thing. om den låten istället hade sjungits av Brian McFadden så hade den nog inte fått lika stor uppmärksamhet. men me Stevens speciella uttryckssätt (väldigt likt Caroline af Ugglas) o hans känslofyllda röst blev låten väldigt känd o älskad av många. tips på Aerosmith låtar förutom ovannämnda: Dude (Looks Like A Lady) & Angel.

Brian Johnson: Brian, AC/DC:s sångare sedan 1980 är till att börja me lika gammal som min farsa. vad som gör att han platsar som en av mina favoritsångare är hans australiensiska o sexiga (jag skäms över att säga det) röst. han ser inte sexig ut, men fan, han sjunger sexigt! det är som när ost smälter på en pizza eller när man smält ett helt smörpaket i en mikro (säg nån som smält ett smörpaket i en mikro..). ni kanske tror jag är hög, o då är jag isåfall det på AC/DC! Brian var o är en vettig ersättare till Bon Scott. tips på AC/DC låtar som han briljerar i: War Machine, Back in Black & Shoot To Thrill.

Bobby Kimball: TOTOs gamla sångare. han var me i bandet från starten, blev sparkad o återvände 1999 nån gång. alla har väl nån gång hört Hold the Line? Rosanna? I'll Supply The Love? det hoppas jag iaf. i vanligt röstläge (alltså när man endast samtalar) kan man inte tro att Bobby har en sån power i sin sångröst. det förvånar mig att hans stämband inte lagt av för länge sen. ni som har TOTOs liveDVD Falling In Between live, ni fattar vad jag menar. tips på TOTO låtar han medverkar i: Caught in the Balance, Mad About You & Goodbye Elenore.

Bruce Dickinson: sångare i Iron Maiden. utan hans röst vore vissa Maiden låtar ingenting. jag har svårt att beskriva hans röst, den är både skräpig, rispig, ren o brittisk på samma gång. Bruce röst lyfter helt enkelt upp låtarna, vilket jag tycker är en sångares främsta uppgift. tips på Maiden låtar: Children Of The Damned, Powerslave  (helt skriven av Bruce själv me två gitarrsolon i låten; hur går det ihop) & Wasted Years.

Axl Rose: Guns N' Roses frontman har en som jag kallar -full-i-fan-röst- oavsett vilka budskap låtarna har förmedlar han dem på ett sätt som "fuck off, you're just a fucking motherfucking ant" o det skrämmer iaf upp mig. exempel på låtar där han förmedlar den känslan är Ain't It Fun, Out Ta Get Me & Welcome To The Jungle. men Axl kan också förmedla låtar på ett mjukt och kärleksfullt sätt, som i Sweet Child O' Mine, Patience & November Rain. många känslor från en o samma sångare. det kallar jag talangfullt men nödvändigt.

Jakob Samuel: the singer/songwriter of The Poodles. jag blev förälskad i hans röst när jag såg han o resten av pudlarna uppträda me Night of Passion i Melodifestivalen 2004(?). det var power o en skön vibb i Jakobs röst, and there still is. sen att han byter scenkläder ungefär tio gånger under en o samma Poodleskonsert är ju en skön bedrift bara det. nämnde jag att Jakob dessutom är en gammal trummis? hups, nu försvann fokuset från rösten, så kolla därför in dessa Poodles låtar: Echoes From The Past, Flesh and Blood & Streets of Fire.

Michael Poulsen: nu till den sista av alla mina favoritsångare just nu: sångaren o kompgitarristen i det danska hårdrock/metal bandet Volbeat - Michael Poulsen. det som gör hans röst speciell enligt mig är att han är dansk. o det är positivt menat, det är inte ofta jag hör talas om danska hårdrock/metal sångare (känner typ endast till Michael o Jesper Bintzer från D-A-D). Michaels största musikaliska förebild är Elvis, o man kan ibland höra vissa tendenser till sådana inspirationer i de 'lugnare' Volbeat låtarna: Sad Man's Tongue, The Human Instrument & The Garden's Tale. men de tunga Volbeat kännetecknade melodislingorna kommer även in i de lugnare låtarna. till sist får ni här tips på några tunga Volbeat låtar: Pool of Booze, A Moment Forever & Boa.

nu ska jag kolla på hockey, hejdå :D

fyra femtedelar av Sveriges kungafamilj är invandrare. hur svenskt är det?

gomorn.

det är inte ofta jag är uppe innan 10 på en söndagsmorgon, men nu är det ett faktum. jag har dessutom varit uppe ett tag o läst lite i min älskade POSTERbok<3 haha, jag är helt besatt utav den now-a-days. jag vill volver till 70-talet typ. [volver=återvända en espanol]. idag blir en slapp dag det känner jag på mig. förhoppningsvis får vi inget oväntat besök utav diverse personer idag, hoppas jag, orkar inte vara social idag.. - den meningen blev lite ceep förresten- nä, nu ska jag sticka ner o fixa lite frulle, jag återkommer lite senare..

jag har blivit nykär i BT o vill se dem live som faa-n, om nån nu undra.

Fear Of The Dark

alltså holy-sun-fried-eggs vad det är VARMT! känns som att man är i Spanien eller nåt, o jag är lika röd som en tomat, har bränt mig rejält kan jag säga.. har varit på stan på förmiddan o fikat me syrran o systerbarnen o Ludvig vill hänka me hem så han sitter bredvid mig o vill ha datorn.. men vi höres, tjarå! [Iron Maiden fanet bredvid hälsar..]


RSS 2.0