London 2010

YES, här kommer det efterlängtade (?) Londoninlägget, enjoy:



Resan började i bilen på väg mot Skavsta flygplats tillsammans me Asta, Therese & Teija. Allting var superduper tills jag blev åksjuk av den slingriga vägen o spydde i bilen. Not nice, o jag skämdes som fan. Men det gick ganska snabbt över, även om jag var lite groggy några timmar efter. Vi satt på flygplatsen o väntade några timmar när vi till sist klev på flyget som skulle ta oss till Stansted. Flygresan tog bara drygt två timmar o det gick supersmidigt. On the plane:



När vi landat väntade en timmes busstransfer till Liverpool Street Station där vi åkte Underground tåg till King's Cross. Vi gick ungefär en 200 meter o sen var vid framme vid vandrarhemmet Generator!




ahaha, flum-Bea i farten!



hahaha, Daniel & jag.



Lars. Hur mycket turist kan man vara på en skala!?




Vandrarhemmet, vi bodde på fjärde våningen, o vi tog aldrig hissen, så lite träning fick man allt när man sprang upp o ner för trapporna x)

Nån timme efter vi kommit till hotellet gick alla på tipspromenad för att börja orientera sig runt i London. Min grupp vann såklart! ;D Resten av kvällen chillade vi bara runt o spelade kort.

Tisdagen bestod av tre studiebesök på British Museum, National Gallery & National Portrait Gallery. Jag, Teija & Daniel gick runt på British Museum i en tre timmar tror jag haha, spännande & intressant faktiskt :) Hela världshistorien finns presenterad där inne, om ni nån gång åker till London så rekommenderar jag definitivt att gå dit, är verkligen värt ett besök!



Efter studiebesöken gick jag, Teija, Daniel, Lars & Oguzhan o käkade på en italiensk restaurang, vilket var trevligt! Jag åt feta goda citronglassen, fast jag var ensam om att tycka om den hah... På kvällen köpte vi engelska jordgubbar som vi käkade :DDD

Onsdagsförmiddagen var rätt jobbig.. Första studiebesöket var Old Bailey, Royal Court of Justice, där vi skulle hålla våran redovisning. Redovisningen gick super, men vi fick stå o vänta hur länge som helst för att få komma in o lyssna på en rättegång. Klassen delades upp i två grupper o jag hamnade såklart i den sämsta. Min grupp fick gå på en rättegång där nån hade blivit påkörd av en bil & den andra lyckosamma gruppen fick gå o lyssna på en mordrättegång.. Jag blev lite avis minst sagt! Efter Old Bailey fick vi fritt en timme så jag & Teijis gick o köpte jordgubbar & godis o satte oss utanför St Paul's Cathedral o fikade lite. Jag gick också runt desperat o letade efter en papperskorg, men det fanns ingen i närheten :O Så jag dumpade den utanför ingången lol. När hela klassen samlats gick vi runt i katedralen ett bra tag o ungefär halva klassen gick alla trapporna upp till toppen av katedralen, där man kan se ut över hela London. Det var så himla häftigt!!!! TYVÄRR kunde jag inte fota då jag inte hade kameran me mig då jag inte ville få den beslagtagen på Old Bailey, men men.. Snacka om att man fick en workout den dagen, så många trappor man gick upp & nerför!!

 

På kvällen gick jag, Daniel & Teija på bio, vi såg Kick-Ass. Filmen var asnice o dessutom kan jag skryta o säga att jag gått på bio i London! Mihihihi :DDDD

 

På torsdagen sov jag till halv tio, sen gick jag, T & D ner till stan för lite sista shopping. Vi käkade också på Subway & spelade kort, mysigt :) Klockan 14 bar det av till T-banan igen, sedan buss till Stansted o till sist flyget tillbaks till Skavsta, eller, det var iaf vad vi trodde.. Precis innan vi skulle lyfta sa en i flygplanspersonalen att vi skulle landa i VÄXJÖ för att en mekaniker skulle släppas av där.. FASEN vad sura många på planet blev, inklusive mig!!!! Shit, we had a little moment of rage there for a while... Aja, vi lyfte, landade i Växjö, stannade där i tio minuter o sen lyfte vi igen. Tog en halvtimme att komma till Skavsta. Flygresan gick jättesmidigt, men ändå, vi kom hem en 40 minuter försent iaf! CPRyanair, tänker aldrig flyga me dem nå mer hah!

 

Kom hem vid 00.30, jättetrött & jättenöjd me resan. Bums i säng vart det, o ingen skola dagen efter, var alldeles för trött för det haha..

 

Det var detta om London, tänker definitivt åka dit igen, I ♥ it!!! Till sist får ni några randombilder som togs under resan:


Ja, ni vet väl att i England så märker man "Open by hand" på alla flaskkorkar? Like I didn't know that before? ;P



Jag ångrar djupt att jag inte gick in där o kollade böcker.





Piccadilly Circus!!






Utanför National Gallery.



Vid Covent Garden!




Oguzhan :D




Lars spelade död..

.. o så tog han ett ninja-kort på mig!




Coola Daniel! ;D



---

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0