Mitt knäckäventyr

You can't undo a mistake, but you can retry and make it successful the second time around. Typ! :D Det var exakt det jag gjorde, när jag igår ställde mig vid spisen för att för första gången på egen hand göra knäck!
Jag tittade upp ett recept i en julbok som vi har hemma o jag följde receptet till punkt o pricke, vilket resulterade i att, vad som skulle bli en knäcksmet, omvandlades till en kolgrill med en icke så tillfredsställande doft utav bränd vispgrädde! :D Såatte, jag gjorde om'et på egen hand vilket gick så mycket bättre. Istället för att koka smeten på rätt så het, jämn värme (enligt det idiotiska receptet) så kokade jag det på rätt så låg, jämn värme i ca en kvart, o fick en perfekt smet. Sen började det jobbigaste, att hälla i smet i formarna.. Men efter nån halvtimme o några "helveeeete vad det brändes!" så blev de klara :D



Rätt så stolt med tanke på att det var min första egengjorda knäck, o att den blev så seg o go' som jag ville ha den :D O lite ironiskt är det att om man misslyckas med nåt första gången så blir det nästintill alltid perfekt när man gör om det ;]

Beas sega o goda knäck (funkar även för nybörjare):

- 2 dl vispgrädde
- 2 dl socker
- 2 dl ljus sirap
- 1 msk margarin eller smör
- 1 dl finhackade valnötter
- 1 msk bakpulver
- Knäckformar

1. Koka upp grädde, socker o sirap.
2. Låt sedan knäcksmeten koka på relativt låg, jämn värme i ca 15 minuter. Rör om kontinuerligt så att det inte bränns vid.
3. När det kokat klart blanda i margarinet, valnötterna o bakpulvret. Bakpulvret gör att smeten blir lite mer porösare.
4. Låt smeten stå på plattan med låg värme så att den inte klibbar fast o häll i smeten i knäckformar.
5. Låt stelna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0